Wat te doen bij zadelpijn?
Heb je constant zadelpijn en weet je niet zeker of je met het juiste zadel rijdt? Onze klanten verminderen hun ongemakken, gevoelloosheid of zadelpijn in Ranst, Boechout, Mortsel en omliggende gemeenten dankzij een zadeldrukpuntmeting in ons bikefitcenter.
Zo kunnen we ook jou met de gebioMized mapping tool helpen om de juiste zadelmaat te kiezen en deze aan te passen aan de positie die naadloos bij je lichaam past. We verzamelen real time gegevens om de drukzones in kaart te brengen die je mogelijk pas voelt na lange fietsafstanden.

Stappenplan zadeldruk mapping
-
Opmeting
-
Vergelijking
-
Resultaten
SMP-zadels
Herken je dat gevoel van naar voor te schuiven op je zadel, te veel druk of zadelpijn te voelen? Als je problemen ondervindt met je huidige zadel of steeds ongemak ervaart op een aantal zadels in het verleden, dan kunnen we een SMP-zadel warm aanbevelen. Dit topmerk biedt een goed ontworpen, weldoordacht assortiment kwaliteitszadels, die duurzaam, herstelbaar en in verschillende profielen en vullingdiktes verkrijgbaar zijn. Zo vinden we voor elke fietser het perfecte zadel.


-
1. IntakegesprekTijdens het intakegesprek nemen we de tijd om jou en je rijgewoonten beter te leren kennen. Dit is een gesprek waarbij we vooral veel luisteren en vragen stellen. We luisteren naar je medische voorgeschiedenis, eventuele klachten of letsels, je werk, levensstijl, doelen,… Enkele mogelijke vragen: Hoe lang fiets je al en wat voor soort fietser ben je (recreatief, competitief,...)? Wat zijn je doelen, wil je bijvoorbeeld specifieke klachten verhelpen of gewoon je comfort verhogen? Heb je momenteel klachten of ongemakken tijdens het fietsen, zoals zadelpijn, knie- of rugklachten? Hoe vaak en hoe lang fiets je gemiddeld per week? Doe je ook andere sporten of trainingen? Welke fiets(en) gebruik je en welke onderdelen (zoals zadel, stuur, schoenplaatjes) heb je momenteel?
-
2. OpmetingIn deze stap zorgen we voor de opmeting van de klant en de opmeting van de huidige fietsafstelling. Zo kunnen we altijd terugkeren naar de oorspronkelijke fietsafstelling. Amper een centimeter kan het verschil maken tussen hard en zacht, tussen afzien en comfort, tussen onvoorbereid en vertrekkensklaar. We meten je lichaam nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat je fiets is afgestemd op je unieke anatomie. We meten belangrijke punten zoals je knieflexie, romplengte, armlengte en meer. We letten ook op factoren als heupflexibiliteit, knie-uitlijning en schoudermobiliteit. Deze uitgebreide analyse stelt ons in staat om weloverwogen aanpassingen te doen die niet alleen je comfort en prestaties verhogen, maar ook blessures en ongemakken in de toekomst helpen te voorkomen.
-
3. Screening voetenBij de screening van de voeten analyseren we zorgvuldig de stand en beweging van je voeten tijdens het fietsen. Dit is een cruciaal onderdeel van de bikefitting, omdat de juiste voetpositie bijdraagt aan een efficiënte krachtoverbrenging en het voorkomen van blessures. We maken gebruik van geavanceerde spiertesten om eventuele disbalansen of zwakke punten in de voet- en enkelspieren te identificeren. Op basis van deze analyse kunnen we, indien nodig, ondersteunende zooltjes aanbevelen. Deze zooltjes zorgen voor een betere ondersteuning en stabiliteit van je voeten, wat niet alleen je comfort verhoogt, maar ook je prestaties op de fiets verbetert.
-
4. Afstellen van de schoenplaatjesVervolgens gaan we over op de schoenplaatjes. We werken met hiel -of cleatwedges om de krachtoverbrenging te optimaliseren. Zo zorgen we voor meer comfort aan de voeten. Check je schoenplaatjes op voorhand. Zijn ze nog in goede staat of zijn de vijzen makkelijk los te krijgen? Slecht afgestelde schoenplaatjes kunnen een grote impact hebben op heel je houding. Onevenwichtigheid of een verkeerde montage van schoenplaatjes kunnen op lange termijn vervelende klachten en blessures veroorzaken. We geven de voorkeur om met nieuwe plaatjes te starten.
-
5. Fietsafstelling met video-analyse en powermetingTijdens de fietsafstelling maken we gebruik van geavanceerde video-analyse en powermeting om de effectiviteit van de aangebrachte aanpassingen te evalueren. Met behulp van video-analyse kunnen we je fietshouding en bewegingen nauwkeurig in kaart brengen, waardoor we eventuele inefficiënties of problemen snel kunnen identificeren en corrigeren. Daarnaast gebruiken we powermeting om je trapkracht en efficiëntie te meten. Dit geeft ons waardevolle inzichten in hoe de aanpassingen je prestaties beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat je lichaam en brein de aanpassingen accepteren, controleren we deze steeds met spiertesten. Deze testen helpen ons te bevestigen dat de nieuwe afstellingen niet alleen comfortabel zijn, maar ook bijdragen aan een betere krachtoverbrenging en algehele fietsprestaties.
-
6. ZadeldrukpuntmetingMet behulp van het geavanceerde Gebiomized systeem voeren we een gedetailleerde zadeldrukpuntmeting uit om te controleren of je positie op het zadel correct is. Dit systeem stelt ons in staat om nauwkeurig de drukverdeling op het zadel te analyseren terwijl je fietst. Door deze meting kunnen we eventuele drukpunten identificeren die ongemak of blessures kunnen veroorzaken. Op basis van de resultaten kunnen we je zadelpositie aanpassen om een optimale drukverdeling te bereiken, wat niet alleen je comfort verhoogt, maar ook je prestaties verbetert. Een correcte zadelpositie is essentieel voor een efficiënte krachtoverbrenging en een plezierige fietservaring.
-
8. Meetblad digitaal opgestuurdNa afloop van de bikefitting ontvang je een gedetailleerd meetblad dat digitaal naar je wordt opgestuurd. Dit meetblad bevat alle belangrijke gegevens en aanpassingen die tijdens de fitting zijn uitgevoerd. Het biedt een overzicht van je optimale fietsafstellingen, zodat je altijd kunt terugkijken en je instellingen kunt controleren of aanpassen indien nodig.